Mikä on Vegelupaus?

Vegelupaus on puoluepoliittisesti sitoutumaton ja kaikille avoin kampanja, joka toimii ilmastokestävän, terveellisen ja houkuttelevan kasvisruoan edistämiseksi. Kampanja taustajärjestöineen haluaa osoittaa, että nyt on myös ruoan osalta konkreettisten, kestävämmän yhteiskunnan rakentumista tukevien muutosten aika.

Vegelupaus edistää ruokakulttuurista muutosta, jonka tavoitteena on luoda jokaiselle ruokailijalle mahdollisuus valita ilmastokestävämpi vaihtoehto lautaselleen arjen keskellä. Tällä hetkellä monissa Suomen kuntien ja kaupunkien kouluissa, päiväkodeissa, sairaaloissa, virastoissa ja henkilöstöruokaloissa tarjoillaan kasvisruokaa ainoastaan pyydettäessä. On tärkeää, että näissä kuntien ruokapalveluista vastaavissa ravintoloissa on tarjolla monipuolinen ja maukas ilmastokestävä kasvisruokavaihtoehto. Näin tuetaan kuntalaisten mahdollisuuksia terveellisen ravinnon nauttimiseen ja samalla kasvihuonekaasupäästöjen vähentäminen kunnassa konkretisoituu.

Muutos lähtee lautaselta!

Kampanjan tavoitteet:

  1. Ilmastoystävällinen kasvisruoka tarjolle joka päivä yhdeksi päävaihtoehdoksi jokaiseen kunnan hallinnoimaan lounasravintolaan.
  2. Ruokatarjonnassa noudatetaan satokausia ja suositaan lähellä tuotettuja raaka-aineita.
  3. Kasvisannos suosituimmaksi tuotteeksi panostamalla esimerkiksi ruokien maittavuuteen sekä esillepanoon.