Mukana olevat järjestöt

Maan ystävät

Maan ystävät on puoluepoliittisesti sitoutumaton yhteiskunnallinen ympäristöjärjestö, joka toimii ekologisesti kestävämmän, oikeudenmukaisemman ja demokraattisemman maailman puolesta. Maan ystävät toimii paikallisesti, valtakunnallisesti ja kansainvälisesti. Toimintamme lähtökohta on, että maailma on kokonaisuus, jossa erilaiset kysymykset nivoutuvat toisiinsa. Tästä syystä ongelmien kokonaisvaltainen tarkastelu on välttämätöntä, jotta erilaisiin ongelmiin löydetään kestäviä ratkaisuja.

http://www.maanystavat.fi/


Vegaaniliitto

Vegaaniliitto ry edistää veganismia, eli ruokavaliota ja elämäntapaa, jossa vältetään kaikkia kokonaan tai osittain eläinkunnasta peräisin olevia tuotteita. Yhdistys on vegaanisen elämäntavan ja ravitsemuksen asiantuntijajärjestö. Toimintaan kuuluu tapahtumien järjestäminen, julkaisutoiminta esimerkiksi esitteiden ja verkkolehti Vegaian muodossa ja osallistuminen keskusteluihin asiantuntijan roolissa. Vegaaniliitto jakaa tietoa veganismin helpottamiseksi ja saattamiseksi osaksi ihmisten arkea.

http://vegaaniliitto.fi/


Luonto-Liitto

Luonto-Liitto on lasten ja nuorten luonnonharrastus- ja ympäristönsuojelujärjestö. Järjestön tavoitteena on yhteiskunta, jossa arvostetaan luonnon moninaisuutta ja sen itseisarvoa.

Luonto-Liitto on yksi harvoista koko maan kattavista ympäristöalan kansalaisjärjestöistä Suomessa. Se on lisäksi ainoa, joka keskittyy nuorten omaehtoiseen ympäristötoimintaan. Luonto-Liitto on poliittisesti sitoutumaton ja Suomen suurimman ympäristöjärjestön, Suomen luonnonsuojeluliiton, nuorisojärjestö.

http://www.luontoliitto.fi/


Oikeutta eläimille

Oikeutta eläimille on eläinten oikeuksia ja kasvissyöntiä ajava järjestö.

Näkyvin osa toimintaamme on eläintuotannon ja teurastamoiden olojen nostaminen julkisuuteen. Toimimme myös ruohonjuuritasolla: järjestämme tapahtumia, puhumme kouluilla, jaamme lentolehtisiä, järjestämme mielenosoituksia.

https://oikeuttaelaimille.fi/


Greenpeace

Greenpeace on kansainvälinen ympäristöjärjestö, joka tekee sanoista tekoja vastustaakseen ympäristön tuhoamista maailmanlaajuisesti ja tuodakseen esiin ratkaisuja rauhan ja ekologisen tasapainon saavuttamiseksi maailmassa. Suomessa Greenpeace ratkaisee ilmasto- ja energiakysymyksiä ja suojelee metsiä.

http://www.greenpeace.fi/


350 Suomi

350 Suomi on osa globaalia opiskelijalähtöistä kansalaisliikettä 350.org, joka edistää konkreettisia tieteeseen ja oikeudenmukaisuuteen perustuvia ratkaisuja ilmastonmuutokseen yhteisötasolla, sekä pyrkii aktivoimaan nuoria vaikuttamaan heidän tärkeiksi katsomiinsa asioihin. Yhdessä verkosto järjestää tuhansia tapahtumia, mielenosoituksia ja verkkokampanjoita 188 maassa ympäri maailmaa.

http://world.350.org/finland/